Baptistička crkva 'Betel' (up to 2021)
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Molitva za našu djecu

09.01.2014 u 18:00 - 19:00

Postanak 25:29-34; 27:18-40; 48:11-20; 49:22-26; Brojevi 6:22-26; Marko 10:13-16

„Oče, ali zar nemaš blagoslov za me? Zar baš ništa nemaš čime bi me blagoslovio?“ Kako bih mogao tu želju za roditeljskim blagoslovom usaditi u malena srca? Dugo me mučilo ovo pitanje! Želim biti od Oca nebeskog blagoslovljen! Želim da me on milostivo gleda svakoga dana i obasjava me sjajem svoga lica ali znam da je za to bitna poslušnost Ocu. Poslušno dijete prima očev blagoslov, pokajnička duša može primiti također očev blagoslov. Onaj sin koji čini po svome odmetnuo se sve dok se ne vrati u blizinu očevu. Dijete koje ne mari za Očevu riječ igra se s očevim blagoslovom. Ezav je prezreo blagoslov prvorodstva sve dok mu to nije stiglo na naplatu. Čežnja za blagoslovom duboko je u našem srcu usađena od samoga Stvoritelja.

Moji dečki dobro znaju kada ih blagoslivljam imenom Gospodnjim. To je svečani trenutak. No korak dalje trebalo je naučiti. Rekoh jednom: Od večeras počinjemo ovako: vrijeme prije spavanja je vrijeme mira i blagoslova. Tko bude skakao po krevetu i divljao za njega neće biti očevog poljupca i blagoslova. Najmlađi je jednako nastavio skakati baš kao što sam i mislio. No kad je došlo vrijeme poljupca i blagoslova dvojica su primili a treći je ostao bez poljupca. Zatvorio sam vrata zaželjevši im laku noć. U tom je trenutku odjeknuo krik najmlađeg: Tata, ali mene nisi poljubio i nisi me blagoslovio! Naravno vratio sam se u sobu i sve smo prokomentirali. Bilo mi je drago ovu situaciju iskoristiti za duhovnu pouku. Svaku večer od tada, tri brata, spremno čekaju očev poljubac i blagoslov. A potom mirno zaspu.

Snaga blagoslova je u ovome: Ime Isus Krist ima silnu moć. Pobijedio je Zloga i vlast je Kristova. Dok to ispovijedam snagu Božje vladavine zazivam na svoj dom i obitelj, na svoju djecu. Toliko je odvratnih stvari, kritika i riječi koje ubijaju ali snaga imena Isus sve nadvladava. Vjerujem to! Čvrsto vjerujem! Vidim to jer su moji dječaci zdravi, sretni i uspješni u školi. I oni vjeruju to na svoj način a pokazuju svoju vjeru time što ne žele zaspati prije nego što ih blagoslovim.

Bog je svom narodu, vođama Izraela, zapovjedio:„Ovako blagoslivljajte sinove izraelske …“ Veliki su očevi vjere blagoslivljali djecu i unučad svoju. Isus je blagoslivljao djecu i dopustio im boraviti u prisutnosti Sina Božjega grleći ih i družeći se s njima. Nema ništa veće što možemo kao roditelji i crkva učiniti za našu djecu i unučad nego li blagoslivljati ih. Blagoslivljamo ih zazivajući Kristovu zaštitu na njih, Njegovu pobjedu u njihovim borbama i pobjedu Njegove riječi u njihovim umovima. Blagoslivljamo ih kada im u crkvama dajemo prostore za njihovo slavljenje Gospodina, kada im dajemo mogućnost da i oni prije nas dođu u središte Božje prisutnosti. Blagoslivljamo ih dok gledaju kako smo i djeca i odrasli, muško i žensko, staro i mlado zajedno tu i slavimo ga otvorena srca za Njegovo djelovanje. Blagoslovljena djeca sretna su djeca jer znaju da su voljena.

 

Osobna molitva:

Želiš li blagoslov svog Oca nebeskog iskreno ga zazovi! Možda nikada nisi blagoslivljao svoju djecu Kristovim imenom. Učini to sada! Blagoslivljaj

Zajednička molitva:

Molite za svu djecu i unučad u vašoj zajednici i u svim našim crkvama! Zaključite molitvu blagoslovom obitelji (blagoslov iz uvodnika).

Praktična aktivnost:

Neka djeca ispišu sva imena djece i unučadi vaše crkve ili molitvene grupe na malene papiriće. Stavite ih u košaricu i svatko neka izvuče po jedno ili više imena te moli za njih. Neka ta djeca budu na molitvenoj listi tijekom cijele godine, ponekad i na bogoslužjima.

Details

Date:
09.01.2014
Time:
18:00 - 19:00
Event Category:
Event Tags:
, ,

Organizer

BC “Betel” Sisak
View Organizer Website

Venue

Baptistička crkva “Betel”
Tomislavova 20
Sisak, 44000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map
View Venue Website