Baptistička crkva 'Betel' (up to 2021)
Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Gostovanje Dr.Paula Camerona

05.10.2013 - 11.10.2013

Dr.Paul Cameron

Na poziv BC ”Betel” Sisak i pastora Miloša Komanovića u Hrvatskoj je u razdoblju od 5-11.10.2013 boravio Dr. Paul Cameron, istraživač i kliničar. U razdoblju svoga posjeta održao je niz predavanja u Crikvenici, Krapini, Čakovcu i Sisku na temu Tri prijetnje zapadnoj civilizaciji. Statistički podaci, rekao je Dr.Cameron, pokazuju kako je Europa, kao i Hrvatska u odumiranju jer natalitet pada, a mi kao nacija sve više starimo. Druga činjenica je da imamo sve više brakova bez djece, što podupire ovaj trend i treća da se promovira davanje posebnih prava homoseksualnom načinu života koji također ide u istom smjeru.

U posebnom osvrtu na homoseksualnost pokazao je kako ne postoji znanstveni dokaz da se netko rađa kao homoseksualna osoba. Dr.Cameron je pokazao iz statističkih podataka Danske i San Francisca da je prosječni životni vijek u homoseksualnih osoba koji žive u takvim partnerstvima oko 20 godina kraći od životnog vijeka heteroseksualnih osoba koje žive u bračnoj zajednici.

Osim toga, istraživanja koja su provodili znanstvenici (prikazana su tri izvješća) pokazuju da je 23-27% homoseksualaca izjavilo kako su imali odnose sa dječacima od 16g na niže.

Dr.Paul Cameron je rođen 1939.godine. Diplomirao je 1961. na Los Angeles Pacific College (društvene znanosti), magistrirao 1962. na California State University Los Angeles (psihologija/sociologija) i doktorirao 1966. na University of Colorado (socijalna psihologija ličnosti).

Njegovo uže područje specijalnosti je seksualna društvena politika u ova dva vida:

  1. Socijalni efekti različitih sustava navika (npr. zloporaba droga, pušenja, homoseksualnost)

  2. Filozofski, ekonomski i seksualni čimbenici koji utječu na kolektivno zdravlje i opstanak; demografija: natalitet, brak i kulturna održivost.

Na temelju njegovog istraživanja (prije više od 30 godina) u SAD-u je donešen zakon o zabrani pušenja u zatvorenom prostoru jer je dokazao štetnost duhanskog dima na nepušače (tzv. pasivno pušenje).

Dr. Paul Cameron je osnivač Family Research Instituta čiju stranicu možete posjetiti na www.familyresearchinst.org  Izjavio je da je spreman ponovno doći u Hrvatsku na poziv bilo koje zainteresirane strane po ovim pitanjima.

 
Pastor Miloš Komanović

Detalji

Početak:
05.10.2013
Kraj:
11.10.2013
Događaj Category:
Događaj Tags:
, , ,

Organizator

BC “Betel” Sisak
Pogledajte web stranicu Organizator