Baptistička crkva 'Betel' (up to 2021)
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Molitva za izgubljene članove obitelji

11.01.2014 u 18:00 - 19:00

Lk 8:35-39; Djela ap.16:25-34; Rim 10: 1-4; 1. Kor. 7:14

Što bi kao svoju posebnu želju povjerili zlatnoj ribici kada bi ona doista mogla ispunjavati želje?

Nedavno mi je jedna sestra sa suzama u očima rekla koja je njezina najveća neispunjena želja:„ Molim Boga da se bar netko od moje obitelji spasi!“

Nije li ovo velika obiteljska potreba?! Mnoga braća i sestre imaju toliko članova obitelji koji su daleko od Krista. Žive svakodnevnom molitvom za bližnje i dišu za to da njihovi ukućani prizovu Krista! Stoga je ovaj šesti dan molitvenog tjedna, dan kada posebno mislimo na sve one u našim obiteljima koji lutaju bez spoznaje života.

Dirljiv je ovaj prizor u kući tamničara kada cijeli njegov dom prihvaća evanđelje. Milost se spustila s visine i odagnala strah. Život je pobijedio samoubilačke namjere! Ali to je samo jedan zapis. Oko nas su mnogi izgubljeni sinovi, mnogi hulitelji i neprijatelji križa Kristova. Tu su i mnogi ravnodušni ili nezainteresirani, nedodirljivi. Mnogi su samopravedni, revnuju za Gospodina ali na krive načine.

Kako možemo u njihove umove i srca uliti ono što struji našim žilama, kostima, dušom? Kako im možemo donijeti Krista? Iz iskustva znamo kako su mnogi pretjerano nametljivo htjeli učiniti nekoga vjernikom te nisu uspjeli. Nisu uspjeli mnogi koji su bili tolerantni ili popustljivi. Nisu uspjeli mnogi koji su puno molili i propovijedali s Biblijom a nisu uspjeli niti mnogi koji su živjeli istinsko evanđelje. Pa ipak mnogi su utjecali na obraćenje svojih bližnjih. Što je onda ključ za spasenje naših bližnjih?

Nitko, baš nitko neće doći ako li ga Duh Gospodnji ne pokrene! Nismo niti mi došli k izvoru i pili dok žeđi nije bilo. Jedna stara pjesma veli:„ali kad me Isus taknu, od tada posta drukčije sve! On me taknu, nešto se desi i sad ja znam, on me taknu i oslobodi me!“

Duh Gospodnji je taj koji dotiče srca i mijenja ih. Oslobađa ih. Duh Gospodnji i njegovo djelovanje na ljudsku dušu nama su tajna. Samo znamo kako je Duh Gospodnji iskoristio nešto ili nekoga i probudio nas. Recept za nikoga nije isti jer smo jedinstveni, nemirne duše dok ne nađemo mira u Bogu, našem Stvoritelju.

Oni su pjevali i pjesmom slavili Gospodina. Nisu oni proizveli potres. On je govorio svima po gradu što mu je Gospod učinio u svom milosrđu. Ali nije ih on oslobodio đavla. Sila Duha Svetoga promijenila je ove ljude i obitelji! Sila Duha Svetoga može iskoristiti svete žene ili muškarce da posvete svog bračnog druga i obitelj. Snaga Duha Svetoga može preobraziti ono što je mrtvo! I žarka je molitva poticaj Duha, ali nije molitva skinula verige s Petrovih ruku i nogu već nevidljivi prst Gospodnji. Sve to biva da se slava ne pripiše zemljanim posudama već Gospodaru svega živoga i neživog.

Duše Sveti, takni naše bližnje i oslobodi ih!

 

Osobna molitva:

Moli za učinkovito djelovanje Duha Svetoga kroz tebe. Moli neka Duh Sveti takne bližnje tvoje. Moli neka se odazovu na poticaj Duha.

Zajednička molitva:

Molimo: da kao crkva budemo svjedočanstvo djelovanja Duha Svetoga promjenjenim životima, oslobođeni straha i robovanja grijehu; da iskoristimo sve mogućnosti za navještaj evanđelja; za odvažnost u svjedočenju; za odlutale ovce od stada i one koje tek trebaju postati dio stada ; blagoslov za obitelji (iz uvodnika)

Praktična aktivnost:

Prepišite krupnim slovima na veliki papir redak obećanja: „Vjeruj u Gospodina Isusa pa ćeš se spasiti ti i tvoj dom!“ (Djela 16:31)

Details

Date:
11.01.2014
Time:
18:00 - 19:00
Event Category:
Event Tags:
,

Organizer

BC “Betel” Sisak
View Organizer Website

Venue

Baptistička crkva “Betel”
Tomislavova 20
Sisak, 44000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map
View Venue Website